Hur rengör man Aroma Diffuser

Ultrasonisk Aroma Diffuser använder sig av ultraljud och vibration för att homogent blanda in doftoljorna i vattnet som tas upp som mist och sprider en fantastisk doft över stort område. 

Har man en gång börja använda Aroma Diffuser så går man aldrig tillbaka. 

Innan du börjar använda din Aroma Diffuser är viktigt att noggrant läsa igenom manualen som följer med. Olika Aroma Diffuser kan fungera på olika sätt så är du osäker så kontakta alltid leverantören av just din Aroma Diffuser. 

Googlar du "How to clean your Aroma Diffuser "så kommer ni ser hur många youtube filmer och rubriker som helst på detta men eftersom Aroma Diffuser är så pass nya i Europa och framförallt Sverige så är informationen viktig. 

Vad man kanske inte alltid tänker är att hela vattenbehållaren är själva ultrasonic diffusern.. Eftersom hög koncentrerade eteriska oljor och doftoljor är starka så är det viktigt att rengöra din Aroma Diffuser ungefär en gång i veckan för att kunna njuta länge av din Aroma Diffuser.  En gång i månaden är det dags för en större rengöring. 

Nedan beskriver vi hur du i 8 enkla steg rengör din Aroma Diffuser: 

1. Det viktigaste att börja med är att aldrig rengöra din Aroma Diffuser under rinnande vatten med risk att stänka ner hela vattenbasen som är en el produkt.  På de allra flesta Ultrasonic Aroma Diffuser så sitter det ett luftutsläpp på kanten på vattenbasen. Här får det aldrig komma in vatten. Kommer det in vatten här så går det rakt ner i kretskortet och gör sönder din Aroma Diffuser. 

2. Koppla alltid ut vattenbasen från el sladden innan rengöring. 

3. Vid rengöring så rekommenderar vi att använda en fuktig trasa och en tops till den känsliga keramik disken i botten. 

4. Fukta en trasa och torka av insidan av vattenbasen. Fukta sedan topps och gnugga lätt på keramik disken i botten. 

5. Rengör din Aroma Diffuser ungefär en gång i veckan för hindra att starka eteriska oljor eller doftoljor ligger kvar i din Ultrasonic Aroma Diffuser vilket kan förkorta dess hållbarhetstid. 

6. En gång i månaden är det läge att ge din Aroma Diffuser en större rengöring som du gör på några minuter. Häll i vatten till ungefär hälften av vattenbasen, addera lite vit vinäger och sätt igång din Aroma Diffuser. Efter några minuter kan du stänga av den och skölja ut vinäger vattnet. 

6. Tänk på att vid användning alltid hälla på vatten först med en tillbringare på motsatta sida av luftutsläppet och sen doftoljan. Aldrig vise versa att börja med doftolja. Detta för att skydda keramik disken i botten som kan ta skada om doftolja ligger kvar på den.

7. Avsluta med att torka av din Aroma Diffuser med en mikrofiberduk. 

8. Glasägget på Sthlm Fragrance Supplier ultrasonic Aroma Diffuser går jättebra att rengöra med lite diskmedel för att polera upp. Denna del är ingen fara att utsätta för vatten. Se bara till att torka av den ordentligt innan du sätter på den igen på vattenbasen

Exakta rengöringsrekommendationer och steg kommer att variera beroende på vilken Aroma Diffuser du använder. Vänligen ge din manual en ordentlig genomgång innan du börjar använda din Aroma Diffuser, bara så att du vet vad du behöver göra för att bibehålla den bästa funktionen och den mest effektiva spridningen av väldoftande mist.

Alla Ultrasonic Aroma Diffuser kommer med en hållbarhetstid som brukar ligga på ca 2000 h. Om du sköter hand om din Aroma Diffuser och rengör den på samma sätt som beskrivit ovan kommer du att märka att din Aroma Diffuser kan dubbla sin hållbarhetstid. Var bara väldigt noggrann med hur du sköter om den och se till att alla andra i hushållet eller kontoret är väl instruerade om skötseln så kommer du kunna njuta länge av denna magiska produkt. 

Troubleshooting: 

Om du inte rengör din Aroma Diffuser enl skötsel råd så kan detta förkorta dess hållbarhetstid. 
All form av doftolja, parfym olja och framförallt eterisk olja är hög koncentrerad och ligger det avlagringar kvar kan detta göra sönder vattenbasen och packning i vattenbasen under keramik disken. 

Märker du att din Aroma Diffuser ger ifrån sig mindre mist så fundera på när du gjorde en noggrann rengöring sist och följ råden ovan.