Makten bakom doftsinnet

Dofter har stor inverkan på oss människor.

Visste du tex att 75 % av de känslor vi upplever dagligen påverkas av doftsinnet?

Så hur kan vi utnyttja kundens starkaste sinne?

Nästa gång du går in på ett lyxig hotel utomlands, stanna upp och överväg hur många av dina sinnen som stimuleras av design, belysning, musik och doft.

Går du in i en butik i USA eller Frankrike kanske du inte inser att det finns bokstavligen något i luften som redan försöker övertyga dig om att köpa något. Den osynliga kraften är något så enkelt som doft.

"När du ser en produkt är det lätt att glömma det. Men när du luktar något, är det för alltid," Hänvisar en artikel i CNN. "Lukten går direkt till den känslomässiga delen av vår hjärna."

Och notera utomlands då doft har fått en blygsam plats inom marknadsföring i Sverige än så länge. De företag som har anammat denna kunskap har onekligen ett försprång.  Det kan uppfattas som lite underligt att vi inte arbetar mer med doft för att stärka varumärket, då till skillnad från våra andra sinnen tolkas inte doft utan går direkt till den olfaktorisk glödlampa som är en del av hjärnans limbiska system. Detta område framkallar minnen och associationer och kallas ibland "emotionell hjärna",

En doft kan öppna upp en flod av minnen, påverka människors humör och även påverka deras arbetsprestanda eller köplust.

Därför associerar hjärnan vissa dofter från tex stranden eller ett hotell som vi semestrade på, med bra tider och skapar omedelbart känsla av välbefinnande.

I en tid där aktörer upplever att konkurrensen blir allt hårdare blir det än mer viktigt att differentiera sig, att utmärka sig och skapa den där trivselkänslan för att få kunderna/besökarna att både stanna längre och framförallt återkomma. Du investerar pengar i inredningen, i kompetensen av personal men hur upplevs ert första intryck och hur bevaras minnet och upplevelsen. Via doft investerar du i associationer till ditt varumärke och varumärkeskännedom.

Positiv Miljö

Skapa en miljö som blir ihåg kommen, som bidrar till positiv upplevelse och ett gott minne uppstår. Detta genererar återkommande kunder och nöjdare personal.

Men måste man då vara ett stort företag med stor plånbok för att lyckas?
Tvärtom. Det här är anledningen att vi utvecklade och tog fram Aroma Diffuser med serie av doftoljor. Inte för att fylla stora köpcentrum med dofter utan för att med  Aroma Diffuser kunna införa behagligare inomhusluft och doft i ett rum i timmar i taget. Såväl till hem som till företag, Hotel, Spa, butiker, ja alla som positivt vill engagera och optimera gästens / kundernas upplevelse av besöken eller mötet.


First Impression Last!

Hälsningar Sthlm Fragrance Supplier