FAQ 

Aroma Diffuser - Ta en minut och läs igenom för att på bästa sätt sköta din Aroma Diffuser. Tutorial video längs ner. 

Funktioner | Mått | Produktfakta

Funktioner:

Aroma Diffuser har flera lägen och kan växla mellan olika vackra färger av LED-ljus med doftfunktion. Du styr enkelt utseendet och funktionen med en knapp sim sitter på framsidan. Här kan du växla så den rofyllt skiftar i färg, stanna den i en belysning (färg) eller låta den stå med mist och doft utan belysning.
Via knapptryckning:
1. Ljuset växlar i 7 olika färger + doftfunktion
2. Stanna på en färg + doftfunktion
3. Utan ljus + doftfunktion
4. Stäng av

Aroma Diffuser mått
• Mått: 18, 2 cm hög, 13,5 cm bred
• Hållbarhet: 2000 h

Produktfakta:
• Ljud <35dB
• vattenbehållare 100-120mL
• Topp: Glas topp
• Bas och vatten behållare: New Environmental Protection Plastic Material
• CE Godkända
• ISO Certifierade
• Mist volym: 20+/-5ml/h
• Säkerhets System: Automatiskt-av när vattnet dunstat
• Paket: Present Box / Vit Box
• Sthlm Fragrance Supplier är Svenskt företag


Vad är Ultrasonic Aroma Diffuser?

Ultrasonic Aroma Diffuser har fått sitt namn från de ultraljudsvibrationer som används för att bryta ner doftoljan i mikromolekyler med hjälp av vibration. Detta resulterar i att det skapas en mist som tar upp den fantastiska doften. All olja har annars egenskapen att den lägger sig på vattenytan men med Ultrasonic Aroma Diffuser  teknik så blandas doftoljan homogent in i vattnets och så prids vår fantastiska doftolja i misten. Det går inte att jämföra denna typ av doftspridning med något annat. Detta gör också att misten alltid känns frisk och fräsch.

En stor fördel med denna funktion är att våra aroma diffuser inte använder värme energi vilket innebär att vattnet aldrig blir över 35 grader varmt då detta hade förstört olje egenskaperna.  Detta gör också att misten alltid känns frisk och fräsch.

Misten har många fördelar för hälsan och ger ett ökat välmående och Aroma Diffuser kan användas med eller utan doftoljor.
Vanliga Frågor & Svar

Vad innebär nästintill ljudlös, jag önskar ha min Aroma Diffuser i sovrummet.

- Det går jättebra och den passar utmärkt i sovrum för att fukta torr luft. Dem är nästintill ljuslösa ,du kan i ett tyst rum uppfatta ett svagt kluckande av bubblorna som bildas.

• Jag önskar ha den rosa Aroma Diffusern som syns överallt på sociala medier.
- Det är samma Aroma Diffuser som den grå eller vita men i olika belysningar.

Aroma Diffuser har olika funktioner så den kan skifta rofyllt i olika Led belysningar alt pausas på en vis "färg" i belysningen som du kan ha sett på bilder. Du kan variera vilken färgton du önskar får att matcha inredningen eller bara förändra utseendet på ditt Aroma Diffusern efter säsong, humör mm. Du kan även välja att ha den igång utan belysning med mist. Denna kommer i marmorgrå eller vit och du ser antingen en melerad Aroma Diffuser i olika belysning  alt en vit Aroma Diffuser med olika belysning utan mönstret.

Går den på batteri?
- Du pluggar in denna i väggen med vanlig kontakt som tillkommer. Sladden är närmare 1 1/2 m lång så du kan enkelt flytta runt den till olika rum och utrymmen.

Måste jag stänga av den?
-
Nej den stängs automatiskt av när vattnet har dunstat.

•Kan den läcka?

- Nej Aroma Diffuser är helt läckage säker och kan inte läcka. Viktigt är att placera glasägget i skåran i vattenbehållaren så kan du ställa denna vart du än önskar. Tänk på att ställa den på ett rakt underlag så den inte är lutad. Vattenbasen bildar bubblor som skapar misten så tänk på att den inte får vara ett glapp emellan vattenbasen och glaskupan.  Detta känner du enkelt med fingrarna när du placerar glasägget på vattenbasen. Det är glasägget i sin skåra som förseglar vattnet. Om glasägget ej sätts på korrekt och vatten kommer ut kommer detta att kunna förstöra din Aroma Diffuser. 

• Vad är det för skillnad på parfymolja, doftolja och eterisk olja?

Sthlm Fragrance Supplier serie består främst av  Parfymoljor No 1- No 16 samt No 18-No 20 och det kallas även enkelt för doftoljor eller aromaoljor så därför har vi valt att kalla dem både och här. Våra parfymoljor tillverkas parfymhus i Grasse/ Frankrike och har nästintill samma sammansättning som vanlig parfym men innehåller något mer doftämnen då våra parfymoljor ska sprida doft över ett större område och blandas ut med vatten i din Aroma Diffuser. Parfymoljor låter oss ta del av en hel upplevelsegalax för våra näsor. De kan erbjuda dofter , blandningar, noter som inte existerar i naturen och låta dig njuta av helt fantastiska doftsammansättningar. Parfymoljor är vanligtvis mindre allergi framkallande än eteriska oljor då tillverknings processen tämjer de allergiframkallande egenskaperna.

Eteriska oljor tillhör kategorin naturliga dofter och är färdigbildade oljor som kommer från olika växtdelar. Äkta eteriska oljor framställs alltid utan några lösnings medel eller andra substanser och används vanligtvis inte på samma sätt för att de ska lukta gott. Äkta eteriska oljor ligger på ett högre pris än parfymoljor eller doftoljor. Vi erbjuder No 17 Inspirit som är en 100 % naturlig doft olja som dessutom erbjuder en helt fantastisk doft. 

• Är No 13 Clean Cotton en eterisk olja? 

 En vanlig fråga hos oss och våra ÅF. Nej,  Clean Cotton är en doftolja med tanke på att det inte finns något i naturen som kan skapa en doft av Clean Cotton. 

Enkel Skötsel

Ultrasonic Aroma Diffuser är enkel att använda. Läs noggrant igenom instruktions manualen som tillkommer i varje paket innan användning så du vet vad du behöver göra för att bibehålla den bästa funktionen och den mest effektiva spridningen av fantastisk doft.

Aroma Diffuser innehåller en vattenbehållare, en dekorativ glaskupa samt adaptor att plugga in i väggen.

  • Fyll på vatten till max strecket,  100 ml.
    Använd alltid frisk fräscht vatten i din Aroma Diffuser och att du låter vattnet ånga bort naturligt tills vattenbasen är tom. Återanvänd inte gammalt vatten om du har valt att stänga av din aroma diffuser.
  • Addera 1-5 droppar från Sthlm Fragrance Supplier exklusiva doftoljor i vattenbehållaren.
  • Placera kåpan över vattenbasen
  • Sätt på glasägget över vattenbehållaren och kåpan och se till att det inte är en glipa mellan kåpan som sitter på vatten basen och vatten basen. 
  • Sätt igång!

Nu kommer Aroma Diffuser att sprida en väldoftande frisk mist över ett stort område. Alla Aroma Diffuser har något olika styrka och när vattnet dunstat efter ca 5-8 h så stängs Aroma Diffuser automatisk av.

Aroma Diffuser fungerar inte utan vatten.

Det är några saker som är viktiga att tänka på när du ska börja använda din Aroma Diffuser.

Alla Ultrasonic Aroma Diffuser har ett luftutsläpp på kanten av vattenbehållaren för att fungera. Detta luftutsläpp är skyddat så att det inte kan komma in vatten här såvida man inte häller ut eller på vatten här.

Tänk på att om du har kvar vatten i vattenbehållaren som du önskar hälla ut så häll ut vattnet på motsatta sida av luftutsläppet i vattenbehållaren (ej på den upphöjda delen) Följ pilen i botten. Häll inte ut eller på vatten i luftutsläppet då det kommer att skada din Aroma Diffuser. Se beskrivning i manual. Vi rekommendera att inte hälla i vatten i vattenbehållaren direkt från kranen för att undvika att stänka ner hela vatten basen samt luftutsläppet. Vattenbehållaren innehåller en avancerad elektronik samt eluttag och det ska inte komma in vatten i luftutsläppet på sidan eller under din vattenbehållare.

Lyft inte glasägget när den denna är igång utan stäng av den innan då Ultrasonic Aroma Diffuser bildar bubblor och mist.

I december 2019 lanserade vi ett nytt innehåll i vattenbasen där du placerar en kåpa över vattenbasen innan du sätter på glasägget. Har du handlat din Aroma Diffuser innan december 2019 och råkat komma åt glasägget så att mindre mist kommer ut kan du enkelt skruva åt röret i glasägget. Plastkåpan som sitter i glasägget ska sitta på väldigt löst för att fördela misten jämt. Du kan ta loss denna del och känna efter så att skruven längst in i glasägget sitter åt. Glöm inte att sätta tillbaka plastkåpan efteråt.


Rengöring 

Alla typer av doft olja, parfym olja eller eterisk olja är hög koncentrerad så gör rengöring av din vattenbas till en rutin för att kunna njuta så länge som möjligt av den. 

Rengör din  Aroma Diffuser ( vattenbas) en gång i veckan och använder du eteriska oljor är det bra att torka ur vattenbasen efter varje användning. Ta loss insatsen från sladden och lyfta av glasägget och torka av med en fuktig trasa. Diska ej med något som innehåller slipmedel för att undvika repa insidan och rengör den aldrig under rinnande vatten kran med risk att stänka ner hela vattenbasen som är en elprodukt. Var noggrann vid rengöring att det inte kommer in vatten i luftutsläppet på vattenbasen då detta gör sönder din Aroma Diffuser.  Använd en tops för att rengöra disken i botten på vattenbasen så att inte avlagringar av doft olja eller eterisk olja ligger kvar. Detta kan förkorta dess hållbarhetstid.  Se mer info här
En gång i månaden är det bra att ge din Aroma Diffuser en större rengöring. Häll i vatten till ca hälften upp till vatten linjen, tillsätt några droppar vit vinäger och låt den stå på ett par minuter. Skölj ur vattenbasen och det är klart. 

Och några korta: 

Misten kommer ut olika från olika Aroma Diffuser. 

Glaset är hand tillverkat och varje glas har sitt unika mönster. Det kan förekomma luftbubblor i glaset som sker vid all blåsning av glas samt för att ge ägget ett unikt mönster.

Läs alltid manualen innan användning och hantera din Aroma Diffuser varsamtTutorial Video 

Aroma Diffuser med serie av exklusiva doftoljor 

Ta en minut och se vår video hur enkelt man använder Aroma Diffuser med doftoljorna. Givetvis går Aroma Diffuser lika bra att använda utan doftoljor för att endast få en frisk och hälsosam inomhusluft. 

En High Light version av manualen

Tack-anvisning-2.pdf