Aroma Terapi med 100 % naturlig olja - Sthlm Fragrance Supplier

Aroma Terapi med 100 % naturlig olja

 

Aromaterapi är ett samlingsnamn där eteriska oljor används för att boosta och förstärka vårt välbefinnande, immunförsvar och hälsa. Det kan även kallas för Essential oil terapi. Aromaterapi använder naturliga växtextrakt i form av oljor för att förbättra kroppens fysiska och emotionella hälsa. 

Oljorna kan användas på olika sätt; genom doft, inandning, massage och bad. Sthlm Fragrance Supplier har tagit fram Black Line främst att använda i Aroma Diffusers, i Aroma Burner eller givetvis hur du än önskar. Direkt på kroppen ska man vanligtvis använda utspädande oljor. 

Människan har använt Aromaterapi i tusentals år och nyligen har intresset tagits upp igen och Aromaterapi har fått större erkännande inom vetenskap och medicin. 

Doft styr vårt humör, andning, tanke, känsla, rörelse, hormoner, ämnesomsättning och motstånd mot sjukdom.

Vår omgivning lämnar ett intryck på oss, vårt välbefinnande och fysiska tillstånd. Det vi upplever genom våra sinnen har konsekvenser som styr vårt humör, andning, tänkande, känsla, ämnesomsättning och motstånd mot sjukdomar etc. 

Vår omgivning lämnar ett intryck på oss. Under vintern när det är mörkt stora delar av dagen kan vi behöva ett boost för att hålla winter blues borta, sjukdomar etc. 

Oljorna kan användas på olika sätt; genom inandning och doft som i Aroma Diffusers, Aroma Burner, alternativt massage och bad bland annat. Sthlm Fragrance Supplier har tagit fram Black Line Essential Oil främst att använda i Aroma Diffusers, i Aroma Burner eller givetvis hur du än önskar för ditt välmående. 

I Aroma Diffuser använder du eteriska oljorna precis som dem är. Addera några droppar i vatten basen och njut av dem välgörande effekterna genom sval mist. 

Använd på samma sätt i våra Aroma Burner. 

Vi har valt att arbeta med 8 st eteriska oljor, alla noggrant framtagna för att kunna erbjuda både doft och specifika välgörande egenskaper. 

Citrus agerar direkt upp piggande och ökar koncentrationen, Lavender har en rogivande effekt, Eucaluptus är immun boostande bland mycket annat, Patchouli är känd för sina stimuleranade egenskaper, Wintergreen främjar föryngring av kropp och reducerar stress, Ylang Ylang används för att lugna stress, ångest, sömnlöshet och Tea Tree har kraftig antioxidant verkan bland mycket annat.  

Applicera inte några 100 % eteriska oljor direkt på huden utan använd alltid en sk carrier oil för att späda ut oljorna då dem är hög koncentrerade. 

Vad är då carrier oil? 

Carrier oil och eteriska oljor är tillverkade av växter. Carrier oil används för att späda ut eteriska oljor och "transportera" dem till huden. Det beror på att 100 % naturliga eteriska oljor är hög koncentrerade och kan orsaka irritation när de appliceras direkt på huden.

Carrier oil kan användas ensamma eller tillsammans med andra oljor för att ge din hud näring.

Vanliga Carrier oil: 

1. Cocos nöt olja: 

Kokosolja innehåller hudnärande fettsyror och polyfenoler, vilket gör den till en utmärkt carrier oil. 

2. Jojoba Ola: 

Jojobaolja är teknisk sett inte en olja utan ett vax med kraftfulla fuktgivande egenskaper. Jojobaolja absorberas lätt i huden. Detta gör det till ett bra alternativ som carrier oil.

3. Mandel olja: 

Oljan är lätt och absorberar lätt och är en utmärkt för torr hud.
Söt mandelolja är en av de mest populära carrier oil för hudvård. 

4. Oliv Olja: 

Olivolja kommer från pressade oliver. Extra jungfruolivolja är den föredragna sorten för aromaterapi och carrier oil och är mest känd som en hälsosam olja med fruktig arom.

5. Arganolja

Arganolja härstammar från Marocko. Oljan används traditionellt för att ge näring åt kroppen inifrån och ut. Den har en nötaktig arom och är rik på vitaminerna A och E och enkelomättade fettsyror. Arganolja kan hjälpa till att behandla torr hud och hår, rynkor och hudinflammation. Detta gör den till en fantastisk Carrier oil för passande eteriska oljor.